Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μετάφραση στα ελληνικά του άρθρου μας: "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΠΕΡΑΣ : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ"

Πολλά χιλιόμετρα μακριά, στην Αθήνα, έλληνες καλλιτέχνες κ εργάτες έχουν καταλάβει την Λυρική Σκηνή. Στο Μπουένος Άιρες οι εργάτες του Θεάτρου Κολόν βγαίνουν στο δρόμο για τα δικαιώματά τους. LuchArte ζητάει αλληλεγγύη με την ίδια μάχη, κατά την τέχνη και τον πολιτισμό σχεδιασμένα σαν απλό καπιταλιστικό εμπόριο. Επανάσταση στους δρόμους, στα σχολεία κ πανεπιστήμια, στα συνδικάτα, στα δημόσια κτήρια κ πάρκα. Επανάσταση επίσης κ στην τέχνη. Στη συνέχεια αναπαράγουμε την Αναφορά των εργατών του Θεάτρου Κολόν και το δεύτερο γράμμα με τα νέα από την αντίσταση στην Αθήνα.
Κάλεσμα Πράξη και γενική συνέλευση των εργατών του Κολόν
Πέμπτη 5/2,17 hs ( Οδός Libertad και TucumánΠλατεία απέναντι του Κολόν)

Οι Κρατική Ομάδα στη Μάχη καλεί όλους τους πολίτες κ τον λαό γενικά να κινητοποιηθεί κατά των απολύσεων και την ιδιωτικοποίηση του Θεάτρου Κολόν, υπέρ ενός θεάτρου με σταθερά σώματα κ προσωπική παραγωγή, ανοιχτό σε όλη την κοινότητα κ κυρίως στους εργάτες. Στη συνέχεια αναπαράγουμε το δελτίο τύπου των Εργατών του Κολόν. Ούτε μια απόλυση, ούτε μια μεταφορά του προσωπικού των συμβασιούχων. Λύση για το συνταξιούχο προσωπικό. Σεζόν 2009 Άνοιγμα και επαναλειτουργία του θεάτρου.
Την Δευτέρα 2/2 ο υπουργός πολιτισμού Hernán Lombardi δέχτηκε για δεύτερη φορά την επίσκεψη μιας ομάδας εργατών του Θεάτρου. Σε αυτή την συνάντηση μπήκαμε με τη γνώση δυο αληθειών. Από την μια, οι συνάδελφοι σε περίπτωση σύνταξης δεν έχουν πληρωθεί τον Ιανουάριο, και από την άλλη, βεβαιώθηκε ότι δεν ανανέωσαν 50 συμβάσεις εξυπηρέτησης που καλύπτουν εργασίες του προσωπικού.

Αυτά τα γεγονότα λαμβάνονται από τους εργάτες σαν ένα εκβιασμό και πίεση.
Στην συγκέντρωση οι εργάτες έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε απόφαση που αφορά τις συνθήκες εργασίας του Κολόν πρέπει να τεθεί υπό συζήτηση σε ένα “τραπέζι κοινό” όπως αναφέρει ο νόμος της αυταρχίας και ο νόμος 471 ελεύθερης δημόσιας εργασίας της πόλης, και κατά συνέπια αυτού οποιαδήποτε απόφαση μονομερή των εργατών είναι παράνομη.
Η δική μας στάση ήταν να μην καινοτομούν, αυτό σημαίνει να διατηρηθούν οι συμβάσεις ως έχουν επειδή οι συνάδελφοι συμβασιούχοι κάνουν δουλειά προσωπικού. Άλλο ζήτημα ήταν η μην μετακίνηση του προσωπικού σε άλλους μέρος εργασίας, να σταματήσουν οι εκφοβισμοί στο προσωπικό προς σύνταξη κ να πραγματοποιηθεί η πληρωμή τους μέχρι να γίνει το “κοινό τραπέζι” του θεάτρου Κολον το οποίο είναι το νόμιμο όργανο όπου να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα.
Επίσης ζητήθηκε να δουλευτεί με άμεσο τρόπο στη σεζόν 2009. Ο υπουργός δεσμεύτηκε μπροστά των εργατών να εκτελεί μια αγγελία για πέντε ουσιαστικά θέματα στις επόμενες 72 ώρες. (με προθεσμία αυτή την Πέμπτη 5/2).
Lombardi πρέπει να τοποθετηθεί για
1.Άνοιγμα και επαναλειτουργία το 2010
2.σεζόν 2009
3. Κατάσταση των συμβασιούχων
4. Κατάσταση του προσωπικού προς σύνταξη
5. Κοινό άνοιγμα του θεάτρου

Μπροστά αυτού του γεγονότος η συνέλευση των εργατών αποφάσισε να οργανώσουν μια γενική συνέλευση την Πέμπτη 5/2 στις 17 ώρας στην οδός Libertad και Tucumán.
Καλούμε σε αυτήν την πρωτοβουλία όλες τις οργανώσεις τις κοινωνίες των
πολιτών συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, τους γείτονες της πόλης κ γενικά σε όσους ενδιαφέρει το θέατρο με “αυτοπαραγωγή” και βάσεις σταθερές με μοναδικό σκοπό το κοινωνικό κέρδος.
(Ομάδα Marrón de Sutecba - Ομάδα Violeta de ATE)
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου