Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Περι καταληψης-απελευθερωσης της Εθνικης Λυρικης σκηνης.......

Περι καταληψης-απελευθερωσης της Εθνικης Λυρικης σκηνης.......


Δε με θεωρω ειδικο... σε τιποτα περα απο τη ζωη μου.

αντι της λυρικης θα ηταν αλλο κτηριο που συμβολιζει "πολιτισμο".

Αντιλαμβανομαι μια οποιαδηποτε κινηση καταληψης δημοσιου χωρου αυτον τον καιρο -που η νοημοσυνη μας προσβαλλεται τα μεγιστα- καθηκον καθε υγειους ανθρωπου.

Η πρωταρχικη αναγκη μας ειναι να ξαναορισουμε το τι ειμαστε μεταξυ μας οι ανθρωποι. (εχθροι, φιλοι, αγνωστοι ,αδιαφοροι, συμπνεοντες... τι?)
με καποιους εισαι κατι, με καποιους αλλους, κατι αλλο.
ε, με αυτους που εχουμε κοινο παρονομαστη την αναγκη αμεσης επικοινωνιας, συνδημιουργιας και αναπροσδιορισμο του πολιτισμου, τα λεμε ηδη στη λυρικη, αν κατι αλλο μας ενωνει στην ενεργη δραση τοτε καπου αλλου στην τοπικη συλλογικη δραση.( ειτε ειναι συνδικαλισμος, ειτε ειναι προστασια περιβαλλοντος, ειτε ειναι αντιθεση στις αυθερεσειες των ανθρωπων της εξουσιας.)
Δε μπορουν ολοι να μετεχουν λογω διαφορων κολληματων.(εγω πλεον εχω πυρετο). Η αλληλεγγυη ομως, ειναι κατι που δεν γνωριζει αποσταση, μονο αισθημα δικαιοσυνης.

αν κατι μας αφησε ο δεκεμβρης, ειναι η αναγκη μας να γνωριστουμε μεταξυ μας οι ανθρωποι που τους ενδιαφερει να ζησουν υγειως. Για τους αλλους ("ανθρωποηδεις") εχω αρχισει προσωπικα να χανω το ενδιαφερον μου... αφου ετσι κιαλλιως θα ζουν στη φουσκα του ατομικισμου τους και επομενως μη-εχοντας κοινωνικη συνδιαλλαγη (και επομενως συνειδηση) απλα δεν υπαρχουν ουσιαστικα, και αρα δε με αφορουν.

μακαρι σε καθε γειτονια να ξεπηδησουν πρωτοβουλιες, που να μπορεσουν να πλαισιωσουν τους ανθρωπους που εχουν αναγκη για ουσιαστικη επαφη με τον συνανθρωπο και επομενως να δημιουργησουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

πολιτισμο ! οχι θεωρειες για το πως πρεπει να ειναι ο πολιτισμος. Ουτε αυτον τον πολιτισμο του βιτριολι και της φυλακισης ανθρωπων που διεκδικουν τα αυτονοητα, ή τον πολιτισμο της καταστροφης του περιβαλλοντος!

το πιο ευκολο φιλοι μου ειναι να κατακρινουμε και να γκρεμιζουμε... ειναι απο ευκολο εως γελοιο.
το θεμα ειναι να δημιουργησουμε πλεον, πανω στα αποκαιδια. και ο "πολιτισμος" του ατομικισμου ειναι αποκαιδια για εμας που θελουμε να ζησουμε, να συνδιαλαγουμε, να γνωριστουμε και να κοιταχτουμε στα ματια ως συνανθρωποι!

ευχομαι σολους να ειδωθουμε καποια στιγμη αργα η γρηγορα.

οσον αφορα τα ασχημα περιστατικα καταληψεων, ειναι αξιοθαυμαστο, το οτι παρολη την κοσμοσυροη, εχθες(σαββατο), περιοριστικαν τα περιστατικα , σε φραστικα "επισοδεια" αναμεσα σε θερμοκεφαλους και ατομα περιφρουρισης του χωρου. οι αρχικοι "καταληψιες" δινουν χωρο στη συνελευση η οποια εξασφαλιζει την αυτοοργανωση, και ειναι συγκινητικο, ποσοι ενεργοποιηθηκαν για να συμβαλλουν στην οργανωση ...

ή ελατε και εσεις, ή δημιουργηστε και εσεις συνθηκες ΖΩΗΣ και οχι επιβιωσης!... οπουδηποτε κιαν ειναι το παρον σας!

καλη συνεχεια σε ολους.

Νικολας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου