Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ




Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

«Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς οι ζαπατίστας, οι πιο μικροί, από αυτή την γωνιά του κόσμου σε χαιρετάμε. Δέξου τον σεβασμό μας και τον θαυμασμό μας γι’ αυτό που κάνεις και σκέφτεσαι. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Σε ευχαριστούμε»

7 ΜΑΡΤΗ, 7μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΖΑΒΕΛΑ και ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



Στις 6 Δεκέμβρη ένας δολοφόνος, προστατευμένος από την ατιμωρησία που χρόνια τώρα οπλίζει τα χέρια των κάθε λογής οργάνων του κράτους, εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν δεκαπεντάχρονο.
Η δολοφονική σφαίρα που αφαίρεσε τη ζωή του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πυροδότησε την έκρηξη μιας οργής συσσωρευμένης που απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και την φώτισε με τις φλόγες της εξέγερσης.
Οι φλόγες του Δεκέμβρη, η οργή που παρέμενε βουβή, η οργή που έγινε κραυγή, η οργή που τρέφει τα όνειρά μας, σκόρπισε το φόβο και την ανησυχία στους ισχυρούς. Γιατί βρήκε την ηχώ της σε χίλιες γωνιές του πλανήτη που αντιστέκονται στη σιωπή που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Η αλληλεγγύη στην εξέγερση του Δεκέμβρη έσπασε όλα τα σύνορα που οι κυρίαρχοι έχουν φτιάξει. Σ’ αυτήν την αλληλεγγύη πρόσθεσε τη δική της φωνή μια εξέγερση που 15 χρόνια τώρα ζει και αντιστέκεται και χτίζει μέρα με τη μέρα μια άλλη κοινωνία θρέφοντας την κοινή ελπίδα. Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες ζαπατίστας στέλνουν ένα χαιρετισμό αλληλεγγύης στους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες της Ελλάδας: «Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς οι ζαπατίστας, οι πιο μικροί, από αυτή την γωνιά του κόσμου σε χαιρετάμε. Δέξου τον σεβασμό μας και τον θαυμασμό μας γι’ αυτό που κάνεις και σκέφτεσαι. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Σε ευχαριστούμε».

Το δώρο τους για την «οργισμένη νεολαία της Ελλάδας», συμβολίζει τον δικό τους αγώνα για αυτονομία, τον αγώνα όλων μας να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον κοινό αγώνα να χτίσουμε ζωή στην θέση του θανάτου που μας επιβάλλουν.
Καλούμε όλους τους εξεγερμένους και όλες τις εξεγερμένες σε μια συμβολική χειρονομία: στις 7 Μάρτη, τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Αλέξη που ήταν ο καταλύτης για μια εξέγερση που συνεχίζει να επινοεί δρόμους, όλοι μαζί, όλες μαζί να τοποθετήσουμε το συμβολικό δώρο των ζαπατίστας στη γωνία Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Στον τόπο που είναι μέρος της δικής μας συλλογικής μνήμης, της μνήμης μιας εξέγερσης πού όσο κι αν προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της από τους δρόμους δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Γιατί την θρέφει η οργή μας .

Λευτεριά στους συλληφθέντες της εξέγερσης.
Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα, το Μεξικό, τον κόσμο
Αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα και σε ότι συμβολίζει ο αγώνας της
Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες ζαπατίστας
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα,
    ονομάζομαι Κώστας Ζαφειρόπουλος και είμαι δημοσιογράφος της εκπομπής ΕΡΕΥΝΑ στο Μega.

    Υπάρχει μια σκέψη-επιθυμία να γίνει μια εκπομπή σε 2 περίπου εβδομάδες από τωρα για τον "αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο", με θέμα τις ιδέες, τις δράσεις και τον τρόπο σκέψης ατομικοτήτων αλλά και συλλογικοτήτων που έχουν αναφορές σε αυτό τον ιδεολογικό χώρο.
    Γνωρίζοντας ότι εκ των πραγμάτων υπάρχουν πολλές διαφορετικές συλλογικότητες μέσα σε αυτό το χώρο, αναζητούμε ανθρώπους, οι οποίοι να θέλουν μιλήσουν για το τι σημαίνει αυτο-οργάνωση, ελευθεριακή οργάνωση, κατάληψη-οικειοποίηση δημόσιου χώρου και τόσα άλλα ζητήματα.

    Πιο συγκεκριμένα απευθύνομαι και σε εσάς, σε μια προσπάθεια να περιγράψετε γιατι προχωρήσατε στην κατάληψη λυρικής.

    Ποιά ήταν τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης; Ποια η αποδοχή από τον κόσμο τέτοιων ενεργειών. Γιατι, αν και πως τα media διαστρεβλώνουν, παραποιούν, αποκρύπτουν και λογοκρίνουν; Και εν τέλει πως μια "άλλη κοινωνία" μπορεί να υπάρξει; Συγκρουσιακά και αν ναι με ποιούς τρόπους; Πολλά ερωτήματα

    Αυτή η εκπομπή είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να βγει στον αέρα γιατί εκτός των άλλων πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που να θέλουν να μιλήσουν σε μια κάμερα για όλα αυτά. Παρόλα αυτά ίσως αξίζει τον κόπο να γίνει μια προσπάθεια.

    θα ήθελα τέλος να σας ζητήσω να μεταβιβάσετε σε ανθρώπους, οι οποίοι πιθανώς ασπάζονται αντίστοιχες κινήσεις (καταλήψεις χώρων, πάρκο ναυαρίνου, κύπρου, ΕΣΗΕΑ, και τόσα άλλα) οι οποίοι να θέλουν να μιλήσουν για τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Καταλαβαίνω προφανώς πως η ίδια η τηλεόραση (και όλα τα διαμεσολαβημένα media) αποτελεί "μέρος του προβλήματος" παρόλα αυτά κάποιες φορές υπάρχουν μικρά ρήγματα και σε αυτήν..ίσως

    το τηλέφωνο της εκπομπής είναι 2106838264

    Ακριβώς το ίδιο μήνυμα έχω στείλει και σε στην κατάληψη της ΕΣΗΕΑ αλλά και σε άλλες συλλογικότητες, μπορείτε και εσείς να το μεταβιβάσετε σε οποίον επιθυμείτε.

    ghostdogy@hotmail.com ηλεκτρονική διεύθυνση

    Στην πραγματικότητα αν δεν υπάρξουν αρκετοί άνθρωποι να μιλήσουν για το χώρο των αντιεξουσιαστών η εκπομπή δύσκολα να βγει, ήδη προσπαθούμε να κάνουμε μια υπέρβαση ...
    ελπίζοντας να υπάρξει μια ανταπόκριση σε αυτό το μήνυμα

    ελπίζοντας να υπάρξει μια ανταπόκριση σε αυτό το μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή